Meny – Selskap
Selskap hos Opus 16 – for 10 eller flere gjester
Velg en av våre anbefalte menyer, eller sett sammen en egenkomponert meny fra listen over forretter, hovedretter og desserter.
For sammensetting av egenkomponert meny er oversikten basert på at man setter sammen 3 eller flere retter.
Et selskap velger samme meny til alle gjestene i selskapet.
Dersom noen i et selskap har allergier eller dietter, melder arrangør dette inn, og det vil bli tilrettelagt for en felles alternativ rett/meny som dekker alle de eventuelle allergiene og/eller diettene.
VÅRE ANBEFALINGER
– 3 RETTER – no. I
Kr 845,-
Bergen Fiskesuppe
Tradisjonell Bergen’s fiskesuppe servert med posjert torsk, håndplukkede reker og urteolje
Inneholder: Fisk, melk
Indrefilet av okse
Langtidsstekt indrefilet av okse, servert med rostii potet, smørstekt spinat, syltet rødbeter og rødvinssaus
Inneholder: Egg, melk
Sjokoladefondant
Mørk sjokoladefondant servert med vossarjome og karamell-is
Inneholder: Melk, egg, hvete
VÅRE ANBEFALINGER
– 3 RETTER – no. II
Kr 775,-
Sjampinjong Risotto
Kremet risotto med sjampinjong, vårløk, parmesan og madeira gelé.
Retten kan tilberedes som vegetariansk eller vegansk
Inneholder: Melk, sulfitter
Kveitefilet
Pannestekt kveitefilet med urter på en seng av reker med sjøkrepskrem og lettdampet asparges
Inneholder: Fisk, skalldyr, hvete, melk, sulfitter
Ostekrem med Lime
Luftig lime ostekrem med chilimarinert ananas og rom-iskrem
Inneholder: Melk, egg, sulfitter
VÅRE ANBEFALINGER
– 5 RETTER –
Kr 1095,-
Jordskokkremsuppe
Kremet jordskokksuppe med Bønes bacon, ristet hasselnøtter og brioche krutonger.
Retten kan tilberedes som vegetariansk eller vegansk etter forespørsel
Inneholder: Melk, sulfitter, hasselnøtter
Olje bakt laks
Olje bakt laks filet serveres på Brioche med avokado puré, Vossarjome, sprø sjøgress og pepperrot
Inneholder: Fisk, melk, egg, hvete
Andebryst
Rosastekt andebryst servert med konfiterte andelår croquette, honning glasert pastinakk, tyttebærkrem og rødvinssaus
Inneholder: Sulfitter
Jønsberg ost
En halvfast modnet ost fra den prisvinnende produsenten Fanaost. Servert med posjert pære og syltet baby løk
Inneholder: Melk, hvete
Crème Brûlée
Klassisk Crème brûlée servert med sesongens bær og sorbet
Inneholder: Melk, egg
VÅRE ANBEFALINGER
– 7 RETTER –
Kr 1395,-
Røkt svineknoke-terrin
Terrine av røkt svineknoke fra Fana med bakt epler og løk
Inneholder: Sulfitter
Krabbesalat
Kremet krabbekjøtt fra Hitra med waldorfsalat av druer, eple, selleri og valnøtter
Inneholder: skalldyr, valnøtter, melk
Braisert oksekjake
Langtidsstekt oksekjake servert med sellerirotremoulade og rosmarin rødvinssaus
Inneholder: Sulfitter
Persetorsk
Tradisjonell lett saltet og sukker marinert torsk filet servert med petit pois pure, braisert purreløk og Sandefjord smørsaus
Inneholder: Fisk, melk
Hjort Wellington
Hjortefilet med sjampinjong og spinat, innbakt i sprø butterdeig. Servert med løkpuré, karamellisert løkmarmelade og rødvin- og einebærsaus
Inneholder: Melk, egg, hvete, sulfitter
Jørnsberg ost
En halvfast modnet ost fra den prisvinnende produsenten Fanaost. Servert med posjert pære og syltet baby løk
Inneholder: Melk, hvete
Makron- kake
Opus 16’s bringebær makron-kake, fylt med bringebær coulis, tea infused Namelake av hvit sjokolade og friske bringebær
Inneholder: Melk, egg, hvete, mandel
FORRETTER
Bergen Fiskesuppe
Tradisjonell Bergen’s fiskesuppe servert med posjert torsk, håndplukkede reker og urteolje
Inneholder: Fisk, melk
Kr 180,-
Braisert oksekjake
Langtidsstekt oksekjake servert med sellerirotremoulade og rosmarin rødvinssaus
Inneholder: Sulfitter
Kr 195,-
Olje bakt laks
Olje bakt laks filet serveres på Brioche med avokado puré, Vossarjome, sprø sjøgress og pepperrot
Inneholder: Fisk, melk, egg, hvete
Kr 190,-
Jordskokkremsuppe
Kremet jordskokksuppe med Bønes bacon, ristet hasselnøtter og brioche krutonger.
Retten kan tilberedes som vegetariansk eller vegansk etter forespørsel
Inneholder: Melk, sulfitter, hasselnøtter
Kr 180,-
Sjampinjong Risotto
Kremet risotto med sjampinjong, vårløk, parmesan og madeira gelé.
Retten kan tilberedes som vegetariansk eller vegansk
Inneholder: Melk, sulfitter
Kr 190,-
Krabbesalat
Kremet krabbekjøtt fra Hitra med waldorfsalat av druer, eple, selleri og valnøtter
Inneholder: skalldyr, valnøtter, melk
Kr 195,-
Røkt svineknoke-terrin
Terrine av røkt svineknoke fra Fana med bakt epler og løk
Inneholder: Sulfitter
Kr 195,-
HOVEDRETTER
Hjort Wellington
Hjortefilet med sjampinjong og spinat, innbakt i sprø butterdeig. Servert med løkpuré, karamellisert løkmarmelade og rødvin- og einebærsaus
Inneholder: Melk, egg, hvete, sulfitter
Kr 465,-
Persetorsk
Tradisjonell lett saltet og sukker marinert torsk filet servert med petit pois pure, braisert purreløk og Sandefjord smørsaus
Inneholder: Fisk, melk
Kr 335,-
Lammeknoke
Braisert lammeknoke servert med blomkål couscous, ristet blomkålpuré, marinert cherry tomat og rosmarinsaus
Inneholder: Sulfitter
Kr 375,-
Sellerirot terte
Bakt sellerirot terte med braisert purreløk, hvitvinposjert pære og ristede valnøtter. Servert med kremet urtesaus.
Kan tilberedes vegansk etter forespørsel
Inneholder: Sulfitter, melk, valnøtter
Kr 275,-
Indrefilet av okse
Langtidsstekt indrefilet av okse, servers med røstipotet, smørstekt spinat, syltet rødbeter og rødvinssaus
Inneholder: Egg, melk
Kr 475,-
Kveitefilet
Pannestekt kveitefilet med urter på en seng av reker med sjøkrepskrem og lettdampet asparges
Inneholder: Fisk, skalldyr, hvete, melk, sulfitter
Kr 395,-
Andebryst
Rosastekt andebryst servert med konfiterte andelår croquette, honning glasert pastinakk, tyttebærkrem og rødvinssaus
Inneholder: Sulfitter
Kr 395,-
DESSERTER
Crème Brûlée
Klassisk crème brûlée servert med sesongens bær og sorbet
Inneholder: Melk, egg
Kr 180,-
Ostekrem med lime
Luftig lime ostekrem med chilimarinert ananas og rom-iskrem
Inneholder: Melk, egg, sulfitter
Kr 185,-
Makron-kake
Opus 16’s bringebær makron-kake, fylt med bringebær coulis, tea infused Namelake av hvit sjokolade og friske bringebær
Inneholder: Melk, egg, hvete, mandel
Kr 180,-
Sjokoladefondant
Mørk sjokoladefondant servert med Vossarjome og karamell-is
Inneholder: Melk, egg, hvete
Kr 190,-
Ostefat
Et utvalg av norske og internasjonale oster servert med posjert pære og ristet brioche. (Passer også som mellomrett)
Inneholder: Melk, egg, hvete
Kr 210,-
Vegansk sjokolademousse
Luftig mørk sjokolademousse kaker servert med avocado-iskrem og hasselnøtt kjeks
Inneholder: Hasselnøtt
Kr 180,-