MENY SELSKAP

Meny – Selskap

Selskap hos Opus 16 – for 10 eller flere gjester

Velg en av våre anbefalte menyer, eller sett sammen en egenkomponert meny fra listen over forretter, hovedretter og desserter.

For sammensetting av egenkomponert meny er oversikten basert på at man setter sammen 3 eller flere retter.

Et selskap velger samme meny til alle gjestene i selskapet.

Dersom noen i et selskap har allergier eller dietter, melder arrangør dette inn, og det vil bli tilrettelagt for en felles alternativ rett/meny som dekker alle de eventuelle allergiene og/eller diettene.

VÅRE ANBEFALINGER
– 3 RETTER – no. I

Kr 845,-

Bergen Fiskesuppe

Tradisjonell Bergen’s fiskesuppe servert med posjert torsk, håndplukkede reker og urteolje
Inneholder: Fisk, melk

Indrefilet av okse

Langtidsstekt indrefilet av okse, servert med rostii potet, smørstekt spinat, syltet rødbeter og rødvinssaus
Inneholder: Egg, melk

Sjokoladefondant

Mørk sjokoladefondant servert med vossarjome og karamell-is
Inneholder: Melk, egg, hvete

VÅRE ANBEFALINGER
– 3 RETTER – no. II

Kr 775,-

Sjampinjong Risotto

Kremet risotto med sjampinjong, vårløk, parmesan og madeira gelé.
Retten kan tilberedes som vegetariansk eller vegansk
Inneholder: Melk, sulfitter

Kveitefilet

Pannestekt kveitefilet med urter på en seng av reker med sjøkrepskrem og lettdampet asparges
Inneholder: Fisk, skalldyr, hvete, melk, sulfitter

Ostekrem med Lime

Luftig lime ostekrem med chilimarinert ananas og rom-iskrem
Inneholder: Melk, egg, sulfitter

VÅRE ANBEFALINGER
– 5 RETTER –

Kr 1095,-

Jordskokkremsuppe

Kremet jordskokksuppe med Bønes bacon, ristet hasselnøtter og brioche krutonger.
Retten kan tilberedes som vegetariansk eller vegansk etter forespørsel
Inneholder: Melk, sulfitter, hasselnøtter

Olje bakt laks

Olje bakt laks filet serveres på Brioche med avokado puré, Vossarjome, sprø sjøgress og pepperrot
Inneholder: Fisk, melk, egg, hvete

Andebryst

Rosastekt andebryst servert med konfiterte andelår croquette, honning glasert pastinakk, tyttebærkrem og rødvinssaus
Inneholder: Sulfitter

Jønsberg ost

En halvfast modnet ost fra den prisvinnende produsenten Fanaost. Servert med posjert pære og syltet baby løk
Inneholder: Melk, hvete

Crème Brûlée

Klassisk Crème brûlée servert med sesongens bær og sorbet
Inneholder: Melk, egg

VÅRE ANBEFALINGER
– 7 RETTER –

Kr 1395,-

Røkt svineknoke-terrin

Terrine av røkt svineknoke fra Fana med bakt epler og løk
Inneholder: Sulfitter

Krabbesalat

Kremet krabbekjøtt fra Hitra med waldorfsalat av druer, eple, selleri og valnøtter
Inneholder: skalldyr, valnøtter, melk

Braisert oksekjake

Langtidsstekt oksekjake servert med sellerirotremoulade og rosmarin rødvinssaus
Inneholder: Sulfitter

Persetorsk

Tradisjonell lett saltet og sukker marinert torsk filet servert med petit pois pure, braisert purreløk og Sandefjord smørsaus
Inneholder: Fisk, melk

Hjort Wellington

Hjortefilet med sjampinjong og spinat, innbakt i sprø butterdeig. Servert med løkpuré, karamellisert løkmarmelade og rødvin- og einebærsaus
Inneholder: Melk, egg, hvete, sulfitter

Jørnsberg ost

En halvfast modnet ost fra den prisvinnende produsenten Fanaost. Servert med posjert pære og syltet baby løk
Inneholder: Melk, hvete

Makron- kake

Opus 16’s bringebær makron-kake, fylt med bringebær coulis, tea infused Namelake av hvit sjokolade og friske bringebær
Inneholder: Melk, egg, hvete, mandel

FORRETTER

Bergen Fiskesuppe

Tradisjonell Bergen’s fiskesuppe servert med posjert torsk, håndplukkede reker og urteolje
Inneholder: Fisk, melk
Kr 180,-

Braisert oksekjake

Langtidsstekt oksekjake servert med sellerirotremoulade og rosmarin rødvinssaus
Inneholder: Sulfitter
Kr 195,-

Olje bakt laks

Olje bakt laks filet serveres på Brioche med avokado puré, Vossarjome, sprø sjøgress og pepperrot
Inneholder: Fisk, melk, egg, hvete
Kr 190,-

Jordskokkremsuppe

Kremet jordskokksuppe med Bønes bacon, ristet hasselnøtter og brioche krutonger.
Retten kan tilberedes som vegetariansk eller vegansk etter forespørsel
Inneholder: Melk, sulfitter, hasselnøtter
Kr 180,-

Sjampinjong Risotto

Kremet risotto med sjampinjong, vårløk, parmesan og madeira gelé.
Retten kan tilberedes som vegetariansk eller vegansk
Inneholder: Melk, sulfitter
Kr 190,-

Krabbesalat

Kremet krabbekjøtt fra Hitra med waldorfsalat av druer, eple, selleri og valnøtter
Inneholder: skalldyr, valnøtter, melk
Kr 195,-

Røkt svineknoke-terrin

Terrine av røkt svineknoke fra Fana med bakt epler og løk
Inneholder: Sulfitter
Kr 195,-

HOVEDRETTER

Hjort Wellington

Hjortefilet med sjampinjong og spinat, innbakt i sprø butterdeig. Servert med løkpuré, karamellisert løkmarmelade og rødvin- og einebærsaus
Inneholder: Melk, egg, hvete, sulfitter
Kr 465,-

Persetorsk

Tradisjonell lett saltet og sukker marinert torsk filet servert med petit pois pure, braisert purreløk og Sandefjord smørsaus
Inneholder: Fisk, melk
Kr 335,-

Lammeknoke

Braisert lammeknoke servert med blomkål couscous, ristet blomkålpuré, marinert cherry tomat og rosmarinsaus
Inneholder: Sulfitter
Kr 375,-

Sellerirot terte

Bakt sellerirot terte med braisert purreløk, hvitvinposjert pære og ristede valnøtter. Servert med kremet urtesaus.
Kan tilberedes vegansk etter forespørsel
Inneholder: Sulfitter, melk, valnøtter
Kr 275,-

Indrefilet av okse

Langtidsstekt indrefilet av okse, servers med røstipotet, smørstekt spinat, syltet rødbeter og rødvinssaus
Inneholder: Egg, melk
Kr 475,-

Kveitefilet

Pannestekt kveitefilet med urter på en seng av reker med sjøkrepskrem og lettdampet asparges
Inneholder: Fisk, skalldyr, hvete, melk, sulfitter
Kr 395,-

Andebryst

Rosastekt andebryst servert med konfiterte andelår croquette, honning glasert pastinakk, tyttebærkrem og rødvinssaus
Inneholder: Sulfitter
Kr 395,-

DESSERTER

Crème Brûlée

Klassisk crème brûlée servert med sesongens bær og sorbet
Inneholder: Melk, egg
Kr 180,-

Ostekrem med lime

Luftig lime ostekrem med chilimarinert ananas og rom-iskrem
Inneholder: Melk, egg, sulfitter
Kr 185,-

Makron-kake

Opus 16’s bringebær makron-kake, fylt med bringebær coulis, tea infused Namelake av hvit sjokolade og friske bringebær
Inneholder: Melk, egg, hvete, mandel
Kr 180,-

Sjokoladefondant

Mørk sjokoladefondant servert med Vossarjome og karamell-is
Inneholder: Melk, egg, hvete
Kr 190,-

Ostefat

Et utvalg av norske og internasjonale oster servert med posjert pære og ristet brioche. (Passer også som mellomrett)
Inneholder: Melk, egg, hvete
Kr 210,-

Vegansk sjokolademousse

Luftig mørk sjokolademousse kaker servert med avocado-iskrem og hasselnøtt kjeks
Inneholder: Hasselnøtt
Kr 180,-