BÆREKRAFT

BÆREKRAFT

Som en familieeid bedrift føler vi en forpliktelse ovenfor fremtidige generasjoner. Opus 16 streber etter å etterlate et minimalt økologisk fotavtrykk. Siden åpningen i 2018 har vårt mål vært å oppmuntre våre ansatte, leverandører og gjester til å bidra til en grønnere verden.

Vi jobber systematisk med å redusere matsvinn, vannforbruk, kjemikalier og energibruk. Opus 16 legger også vekt på bruk av lokale leverandører.

À la carte frokost

Som gjest vil du legge merke til at vi serverer frokosten vår à la carte. Vi håper du liker det!
Mange av produktene er fra lokale leverandører. Mesteparten av brødet fra et økologisk, lokalt bakeri, eggene fra en lokal gård i Fana og baconet fra en lokal kjøttprodusent i Bergen. Etter å ha begynt med kun à la carte frokost har vi redusert matsvinnet med mer enn 50 %.

Resirkulering

Alt avfallet på Opus 16 blir sortert og resirkulert. Vi oppfordrer deg til å bidra med å bruke søppelkassene på hotellrommet ditt.

Bruk av håndklær

Hvis du vil at vi skal skifte håndklær under oppholdet, la de ligge på gulvet og personalet sørger for rene håndklær. Ditt bidrag ved å henge opp brukte håndklær blir satt stor pris på.

Renhold

Blir du to netter eller mer?
For de av dere som ønsker å ta et ekstra skritt og bidra mer enn forventet, kan dere henge opp «ikke fyll opp rommet mitt»-skiltet på utsiden av døren, og vi belønner deg et gratis glass aperitiff i lobbyen vår/ bar. Personalet legger igjen en kupong på rommet ditt etter å ha registrert skiltet.

Ditt bidrag til miljøet er mindre bruk av rengjøringsmidler (kjemikalier) mopper og kluter, i tillegg til å redusere vann- og energiforbruk.

Transport

Offentlig transport til/fra flyplassen går ofte og sømløst. Flybussen tar 20 minutter og stopper 3 minutters gange fra Opus 16. Har du tid er bybanen behagelig, rimelig og gir deg en flott sightseeing av Bergen og omegn til og fra flyplassen. Endestasjonen ligger 3 kvartaler unna hovedinngangen vår.

 

Vi håper du trives hos oss, og setter stor pris på ditt bidrag for et minimalt økologisk fotavtrykk.

SUITE-212-1
c4206398c1f1040e8e2db31353af22d3