Om oss!

Vi er stolte av vår familiebakgrunn. Vår relasjon til Edvard Grieg, vår Skotske familiebakgrunn og vår hotellbakgrunn dannet utgangspunktet for drømmen om å realisere et personlig og historisk hotellprodukt.

Som vertspar og slektninger av Edvard Grieg, er det vårt ønske å gi våre gjester en helt enestående opplevelse – en klassisk, men moderne vri på hotellopplevelsen som kan gi deg et unikt innblikk i komponistens bemerkelsesverdige liv og erfaringer.

Hvorfor navnet?
Musikken til Edvard Grieg lå bak inspirasjonen til navnet Opus 16. Opus 16, hans A-moll konsert for klaver, er Griegs kanskje mest kjente verk. Opus 16 spilles jevnlig den dag i dag rundt om i verden. Som vertskap på hotellet har vi en relasjon til Edvard Grieg. Adressen til det gamle vernede bankbygget vi har rehabilitert og bygget om til hotell er Vågsallmenningen 16. Opus er den latinske betegnelsen på et verk som er utført av en kunsthåndverker. Dette er blitt vårt hotellverk, derfor Opus 16.

Et landemerke i Bergen
Bygningen ble originalt tegnet og bygget for Bergens største bank i 1876, Bergens Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil.

Unik arkitektur
I førsteetasjen finner vi hovedhallen med sin luftige fremtoning, solide granittvegger og joniske søyler i polert marmor. Bygningen ble tegnet av arkitekten Herman Schirmer og ble senere utvidet i to omganger. Arkitekt Schak Bull – som også tegnet boligen til Edvard Grieg – var ansvarlig for den siste utvidelsen i 1918. Han var også søskenbarn av Edvard Grieg.

Vårt største ønske
er at du skal sitte igjen med en følelse av at Opus 16 er mer enn et hvilket som helst hotell. Fantastiske senger, en utmerket lokasjon og imøtekommende service er en selvfølge. Vi ønsker i tillegg å tilby en unik atmosfære ulik noen annen, basert på den rike arven etter Grieg og med historiske Vågsallmenningen 16 som bakteppe.

Vårt mål
er å ivareta og dyrke denne unike historien og bruke den som fundament for en moderne og luksuriøs hotellopplevelse. Opus 16 med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur.

Oppdag Bergen
Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter. Alt som er verdt å se i Bergen er kun noen få minutter unna hotellet.

Edvard Grieg sin musikk var i stor grad inspirert av lokal og nasjonal natur. Han elsket gåturer på Løvstakken og Fløyen, men også fotturer i Jotunheimen og Rondane. Hardanger ble også en base for den lille familien Grieg i flere perioder. I tillegg var Edvard Grieg inspirert av sine utenlandsopphold. Edvard Grieg oppholds seg i lengre perioder i store deler av Europa med lange opphold i Roma og Paris.

På samme måte som komponisten var inspirert av lokal natur er også vi inspirert av lokale råvarer. Det aller meste av våre råvarer er hentet lokalt, mye fra lokale gårder og noe fra havet. Vår meny er derfor en god kombinasjon av lokale og nasjonale råvarer, med inspirerende internasjonale innslag.

Som Edvard og Nina, så elsker også vi østers og champagne!

 

Varme hilsner fra
Alexander Grieg & Britt Marie Grieg

SUITE-212-1
c4206398c1f1040e8e2db31353af22d3